ATF och Hällefors folkhögskola erbjuder en ettårig skådespelarutbildning.

Är Du intresserad av teater?

Det är klart att du är, du är ju redan med i en teatergrupp! Men hur vore det att lära sig mycket mer om skådespeleri, att få tillfälle att få gå på djupet och undersöka karaktärer, berättande, scenspråk, ljus/ljud, masktillverkning och annat kul under ett helt år.

Vi själva tycker att det här är så roligt att vi har startat ännu en teaterinriktad linje på Hällefors folkhögskola.

Vi vill erbjuda Dig en ordentlig grund att utgå i från, som du kan använda i ditt fortsatta skådespeleri eller till vidareutbildningar, exempelvis som skådespelare eller teaterpedagog/-lärare.

Jag som ska leda utbildningen heter Pär Simon Margulies och jag har jobbat som skådespelare, regissör och pedagog under många år. Även om jag gjort många, många andra saker också under min yrkeskarriär har jag alltid tyckt att det finaste av allt, det är att vara BERÄTTARE! Att förmedla en känsla, att påverka andra människor. Berätta kan man förstås göra på olika sätt – skriva böcker, filma, sjunga och skriva musik, dansa, mima måla… listan kan göras lång. Men grundläggande för alla konstformer är ändå just viljan att berätta någonting. Och här fokuserar vi på scenkonsten, skådespelandet och berättarkonsten.

Tycker du att det här låter kul så tveka inte utan HÖR AV DIG! Du får jättegärna ta med ett gäng kompisar också – det blir bara roligare. Det är en speciell känsla att bo borta under ett år, verkligen satsa på någonting och samtidigt lära känna likasinnade och få nya vänner.

Du hittar mer information om linjen här.

Du får gärna kontakta mig så berättar jag mer!

Pär Simon Margulies, 0735 – 9 19 59. parsimon.margulie.haf@folkbildning.net