Internationellt projekt tillsammans med Georgien

Atf är tillsammans med Georgien med i ett internationellt projekt med fokus på utbyte kring temat Det demokratiska ledarskapet och ledarens roll i det demokratiska samhället.

Hela gruppen

I projektet deltar ett 40-tal ungdomar från två organisationer i Georgien (ASTA, Amateur Students Theatre Association, studentteater och ICPI, International Center for Peace and Integration, en ungdomsorganisation som jobbar med freds- integrations- och demokratifrågor) och fyra olika teaterföreningar i Sverige (AT Pegasus – Gävle, Teater sLAgeT – Ludvika, Kvartersteatern i Sundsvall och Halmstad Kvartersteater).

Deltagarna som är mellan 17-28 år, varav 20 kommer från Georgien och 20 från olika delar av Sverige, hade en mycket lyckad vecka i Gävle 17-24 augusti.

Dramaövningar vid ledarträffen i Gävle
Dramaövningar vid ledarträffen i Gävle

Vi arbetade med demokrati och det demokratiska ledarskapet som tema och med forumteater som metod och avslutade utbytesveckan med en offentlig Forumteaterföreställning i Musikhuset 23/8. De ca 40 personerna i publiken verkade nöjda och deltog aktivt i föreställningen och diskussionerna. Kul!

Forumteater 2
Forumteaterföreställning

 

Utöver arbetet med forumteatern var vi på Länsmuseet, blev bjudna på hockeymatch (Brynäs – Leksand) och bjöds även på ett Furuviksbesök. Deltagarna guidades även runt i Gävle med omnejd och fick se Gävle från sin allra bästa sida då solen sken över oss alla dagar. Vi bjöd dem även på en inblick i svensk lek- & spelkultur med tipsrunda, kubbturnering och brännbollsmatch. En interkulturell kväll med smakprov på varandras mat och lära varandras sånger var härlig.

Inför utbytet var projektledare Perra Söderberg och projektkoordinator Pauline Nordgren från ATF i Tbilisi och genomfört en APV, Advanced Planning Visit. Under några fantastiska februaridagar lärde vi känna de Georgiska organisationernas representanter och planerade första delen av projektet; utbytet mellan georgiska och svenska ungdomar i Gävle.

I del två reser de svenska deltagarna till Georgien för ett veckolångt utbyte med samma tema, men med innehåll planerat av de georgiska organisationerna. Utbytet sker under påskveckan 2016.

I slutfasen, juli -16, utvärderas och rapporteras projektet. Ambitionen är att under projektets gång producera en inspirerande filmad eller fotograferad dokumentation för spridning.

Förhoppning: att detta är ett första projekt i en lång rad internationella utbyten som ATF och våra medlemsföreningar är delaktiga i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *